voor wie?

voor jongeren!

Eigenlijk zijn de jongerentherapeuten voor iedereen tussen de 12 en 25 jaar. Ben je jonger of ouder, dan zijn er ook kindertherapeuten en therapeuten voor volwassenen. Kijk dan op www.psychotherapie.pro). De jongerentherapeut is gespecialiseerd in jongeren zodat zij of hij weet waarmee jij te maken hebt en daarover met je kan praten. Een paar jongerentherapeuten werken met jongeren tot 18 jaar; dat staat dan in hun profiel.

meiden bloesem

skate2

 

wil je echt zelf ook?

Jij bepaalt of je met je therapeut aan de slag wilt. Natuurlijk kunnen je ouders het ook graag willen, meer misschien nog dan jijzelf. Maar uiteindelijk zul jij aan de slag gaan met de jongerentherapie dus is het belangrijk dat jij ook ziet waarvoor je het wilt doen. En je zult nog versteld staan wat de therapeut met jou kan ontdekken en bereiken!

ben iemand verloren, of iets belangrijk kwijtgeraakt?

In de tweede helft van september, starten groep voor jongeren die iemand of iets verloren zijn en daar nog een plek aan willen geven. Hoewel verandering bij het leven hoort, kan een grote verandering leiden tot stress, verdriet, somberheid, agressie, wanhoop, eenzaamheid en verwarring. Vooral bij een groot verlies, bijvoorbeeld het overlijden van een ouder, broer of zus, vriend of vriendin, of bij een echtscheiding, is er sprake van een groot verlies. Voor een kind of jongere, kan het verlies soms zo groot zijn, dat je je alleen nog maar kunt afsluiten of jezelf ‘uit’ zetten. Lees meer en aanmelding.