Verhalen uit de praktijk

praktijkverhalen

Soms kan het zijn dat je er even geen gat in ziet. Praat je er wel eens met iemand over, zodat je er niet alleen mee rond blijft lopen? Een vriend of vriendin is vaak het makkelijkst, als ze jou een beetje kennen. Je kunt ook een leraar vragen of je eens met hem of haar kunt praten, als je die vertrouwt.

Maar niet altijd voelt het fijn om met iemand te praten die je kent omdat je die persoon later ook weer tegenkomt of niet weet wat die doet met de informatie over jou. Op school is er vaak een vertrouwenspersoon of een decaan, of zijn er mensen van schoolmaatschappelijk werk. Zij gaan vertrouwelijk om met de informatie over jou. En is de hulp meestal zonder kosten.

Wil je toch met een professional praten over je problemen, bijvoorbeeld omdat je de problemen echt wilt oplossen? Een jongerentherapeut kan je dan verder helpen. Daar zijn wel kosten aan verbonden, soms weer een deel vergoed door je zorgverzekeraar. Neem contact op met een jongerentherapeut en plan een eerste kennismaking in. Samen eens kijken wat zij of hij voor je kan betekenen.