Verhalen uit de praktijk

praktijkverhalen

 Ik ben een meisje van 16. Tot vorig jaar ging alles eigenlijk prima met mij. Ik ging naar school en daar had ik veel vriendinnen en het leren ging ook makkelijk. We waren niet zo heel erg met jongens bezig maar ineens wat hij er en vroeg of ik met hem wilde gaan. Hij was echt onwijs lief voor mij, stuurde mij de hele dag smsjes. Mijn ouders ware niet zo enthousiast over hem en ik mocht niet met hem mee omdat hij al 18 was. Daarna ging het niet zo lekker tussen mijn ouders en mij.

Dus er was veel ruzie. Ik wilde gewoon doen wat ik wilde. Dus dan zei ik dat ik bij een vriendinnetje huiswerk ging maken maar sprak dan met hem af. Dat was heel fijn, zeker in het begin. Hij zei dat hij heel erg veel van mij hield en ik denk dat hij dat ook echt meende. Het zoenen was heel raar in het begin maar daarna vond ik het wel fijn. Maar al heel snel wilde hij ook meer met mij. Het was niet leuk om hem steeds te moeten zeggen dat ik dat nog niet wilde. Dan was hij boos op mij en zei dat ik niet lief voor hem was terwijl hij zo veel van mij hield. Tot op een avond het echt bijna te ver ging. Toen ben ik snel naar huis gegaan maar durfde het mijn ouders niet te vertellen. Ik kreeg alleen een smsje van hem dat het uit was en hij mij nooit meer wilde zien.
Daarna ging het minder goed met mij. Ik kon er met niemand over praten en voelde mij heel eenzaam. School had ik ook geen zin meer in. Alles was stom. Ik miste hem zo en vond mijzelf stom dat ik niet met hem wilde vrijen. Het enige dat ik deed was achter de computer filmpjes op youtube kijken.
Op school had een van de docenten het wel door en zij heeft een keer lang met mij gepraat. Daarna ben ik bij een jongerentherapeut terecht gekomen. Met haar heb ik een paar keer gepraat. Eindelijk was er iemand om mee te praten. Daarna voelde ik mij een stuk beter en vond ik school ook weer leuker worden. Ben toch blijven zitten maar dat vind ik nu niet zo erg meer. En ik zou best nog wel een keer een vriend willen hebben, maar dan een die niet meteen van alles van mij wil.